7. heinäkuuta 2018

Maidoton Mariannejuustokakku

Niin suussa sulavaa ja herkullista! Juustokakun rakenteen saa tehtyä helposti täysin maidottomasti ja myös vegaaneille sopivaksi. Tiesitkö, että Marianne-karkit, Marianne-rakeet, Marianne-crush rouhe ja Oreo-keksit ovat täysin maidottomia? Nyt ainakin tiedät ja se tekee maidottomille ja vegaanivieraille leipomisesta helpompaa :)






Vegaaninen Mariannejuustokakku


200g Oreo-keksejä (myös mintun makuiset Oreo-keksit sopivat tähän hyvin)
100g leivontamargariinia (maidoton)
6dl Planti kauravispiä
300g tummaa suklaata (maidoton)
½ pussia Marianne-crush rouhetta
0,5 dl ruokosokeria

Koristeeksi Oreo-keksin paloja, sulaa tummaa suklaata, Marianne-rakeita sekä Marianne-crush rouhetta.

Sulata leivontamargariini mikrossa. Murskaa sillä aikaa Oreo-keksit parin pakastepussin sisällä tai monitoimikoneessa hakkeeksi. Sekoita margariini keksimurskaan ja painele seos 20-24 cm irtopohjavuoan pohjalle. Itse laitoin irtopohjavuoan pohjalle vielä leivinpaperia ja reunoihin reunakalvot kakun irrottamisen helpottamiseksi. 
Sulata tumma suklaa mikrossa. Purista jääkaappikylmät kauravispit kulhoon ja vatkaa niitä vatkaimella hetki, että rakenne kuohkeutuu. Lisää vispiin ruokosokeri, Marianne crush-rouhe sekä sulanut tumma suklaa. Vatkaa seos vielä tasaiseksi massaksi. Kaada seos irtopohjavuokaan tekemäsi pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Koristele kakku haluamallasi tavalla vuosta irroittamisen jälkeen.
Valmis nautittavaksi, ja tämä kakku maistuu myös taatusti muillekin kuin vegaaneille :)



Terkuin,
Doris

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti