Kaksplus.fi

26. toukokuuta 2017

Helppo parsakaalikeitto

Parsakaali. Ei todellakaan meidän perheen ykkösruoka. Sekä minä että mieheni emme tykkään sen mausta emmekä tuoksusta, siitä huolimatta, että parsakaali on superterveellistä. Uskaltauduin kotiuttamaan parsakaalin kaupasta ja päätin, että annan sille sosekeitossa edes mahdollisuuden. Tämä ruoka taisi jäädä meidän arkiruokalistalle, sillä keitosta tuli maistuvaa, parsakaalista huolimatta :)




Parsakaalikeitto



1 iso parsakaali
3 perunaa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
ripaus kuivattua timjamia
ripaus suolatonta currya
ripaus valkosipulijauhetta
suolaa oman maun mukaan
250g rahkajugurttia tai maustamatonta jugurttia
vettä kattilaan sen verran, että kasvikset peittyvät
pinnalle raejuustoa

Huuhtele, kuori ja pilko kasvikset ja laita kattilaan kiehumaan. Keitä kasviksia niin kauan, kunnes perunat ovat kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää mausteet ja rahkajugurtti. Pyöräytä sauvasekoittimella ainekset vielä pikaisesti sekaisin ja tasaiseksi keitoksi. Laita pinnalle raejuustoa.

* Maitoallegiselle taaperolle otin keitosta oman annoksen ennen suolan ja rahkajugurtin lisäämistä.



Terkuin,
Doris

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti